Tuesday, January 3, 2012

SUD


""""""SUD
Via della Vigna Vecchia, 4r
50122 Firenze
Tel. 055 289368

Prezzo: 22 Euro
2 Pizza Margherita
2 Coca-Cola in Lattina



ANNIE: 5/10
We were duped, even if I had read beforehand online that one could enter SUD by passing through Caffè Italiano. Hmm, curious! There were the bathrooms shared between the two restaurants, the menu with the same pizzas as those offered by Enzino (although costing a euro more), the dark and strangely empty "kitchen" of SUD...well, we weren't outsmarted for long! Especially when the pizzas came to the table it was obvious that if you're eating a pizza at SUD, you're eating a pizza at Caffè Italiano. That being said, I would prefer to eat that same pizza at one of the four tables next to Enzino's pizza oven instead. It has been some time, though, since we reviewed Enzino's pizzas, and word on the street is that they aren't as good as they used to be. If what we had at SUD is now the norm, what people are saying is right. The crust of my pizza was dense and chewy, practically impossible to cut through with the butter knife they gave me. The entire bottom of my pizza was burnt and there were burnt bubbles on the top too. The mozzarella was good, but turned cold too quickly and left me with gigantic wads of gum. And the whole thing was way too salty. Happily, when it came time to pay, those extra euros on the pizzas had disappeared. I bet somebody called them on that.

FABIO: 7/10
Questo è un commento particolare, in quanto cambia il nome della pizzeria ma non la pizza: mi riferisco al fatto che Sud è attaccata all'Osteria del Caffè Italiano con in comune il pizzaiolo. Visto che era stato uno dei miei primi commenti, ero contento e curioso di riassaggiare la mitica Margherita di Enzino, considerata da me una delle più buone (e care) di Firenze. Sarà per la sicurezza di aspettarmi una prelibatezza davanti o per il mio essere diventato troppo critico, ma ho trovato un netto peggioramento. La cosa peggiore è stata che gli ingredienti mi sono sembrati buoni, ma era tutto troppo salato e soprattutto la crosta gommosa e mezza bruciata. Di positivo invece c'è che ora qui almeno si può prenotare e trovare posto più facilmente, anche se i prezzi sono quelli alti di una pizza che non è più tra le migliori di Firenze. Insomma, è successa la stessa cosa di Pizzaman, quando ci si ingrandisce si perde qualità, peccato. E poi mangiare senza vedere Enzino all'opera non è più la stessa cosa.

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