Tuesday, January 22, 2013

Rosso Pachino


""""""Rosso Pachino
Via Dante Alighieri, 19
50019 Sesto Fiorentino (FI)
Tel. 055 3850220

Prezzo: 20 Euro
1 Pizza Margherita
1 Pizza Capricciosa
2 Coca-Cola in Lattina


ANNIE: 6.5/10
I sort of really adore this semi-pedestrian part of Sesto. I may be crazy, but it has a local Italian charm that I feel is missing in most of central Florence. Rosso Pachino is a small, two-roomed pizzeria with choices of individual or group pizzas. I decided on the Capricciosa (without prosciutto cotto), and maybe it was the oregano, but it was one of the best smelling pizzas ever. The crust was thin, crunchy at the crust and so-super-thin under the toppings that it almost dissolved under them...but it was yummy like that. The olives and mushrooms were as you would expect, but the hotdog pieces were cut in oxymoronically, elegantly fine slices...and I found them most appealing! As often happens with pizzas, the first half was the better half, so maybe it should be shared; the desserts looked good!

FABIO: 5.5/10
In genere si sa che la pizza è buona appena sfornata e dopo peggiora, ma di solito è un qualcosa di graduale e non così evidente. Qui invece è stato incredibile: all'inizio avrei dato un voto altissimo, perchè pur essendo una pizza bassa è molto soffice e con ingredienti all'altezza. Poi, a un certo punto, forse quando è scesa sotto il grado X, è diventata immangiabile, ma ero ancora a metà! La pasta è diventata gommosa, mozzarella e pomodoro hanno preso sapori variopinti. Quindi bene essere molto veloci! A meno che sia l'arrivare a metà che crea processi chimici o psicologici strani.

No comments: