Tuesday, April 24, 2012

Girasol


""""""Girasol
Via del Romito, 1
50134 Firenze
Tel. 055 474948

Prezzo: Groupon 12 Euro
1 Pizza Margherita
1 Pizza Quattro Stagioni
2 Coca-Cola in Lattina


ANNIE: 6.5/10
The pizza dough at Girasol is made with Kamut and "other natural ingredients." I must say it did taste like a pretty healthy pizza, but it could have been the power of suggestion. I got the Quattro Stagioni; I was able to switch-out the prosciutto for sausage without any problems. The crust seemed a bit drier than your usual, but in a "clean" way. It was good, and I don't think anybody could say they wouldn't eat a pizza with Kamut, just because it was made with Kamut. The flavor/consistency just isn't that powerful. The tomato sauce was a strange, deep red and the spiciness of it was a bit too strong for me. The mozzarella, olives, artichokes and mushrooms were fine. Some nights at Girasol they do the dj/cocktail bar thing, and I can see how if you were there with a group of friends you could be distracted into thinking your pizza was super good, but it isn't that bad to start with!

FABIO: 5/10
Per giudicare la pizza del Girasol si dovrebbe mangiarla almeno 10 volte; questo perchè è fatta con farina di Kamut e altri ingredienti naturali che danno un sapore diverso da quello tradizionale, per cui all'inizio si rimane sbigottiti. Anche il pomodoro è particolare, ha un sapore forte tipo quelli biologici. La pasta è più scura del "normale", il pomodoro molto più rosso, la mozzarella invece è quella classica, sulla sufficienza. A me non è piaciuta onestamente, credo si debba avere una grandissima abitudine ad apprezzare sapori diversi al primo assaggio per poterla giudicare serenamente; posso solo dire che se volete mangiare al Girasol o ci andate spesso o se è per provare una volta si rischia di rimanere delusi. È in ogni caso una sfida con noi stessi per testare il nostro grado di relativismo culturale culinario: il mio è basso.

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